Proizvajalec Humko
Šifra: 00006248
Razpoložljivost: Na zalogi

Kot najbolj priznano, visoko biološko aktivno in neoporečno gnojilo velja humus deževnikov. Pri nas ga dobite v malih vrečkah po 1,5 kg ali večjih pakiranjih po 20 kg in jumbo vrečah. Gnojilo ima dovoljenje za uporabo v ekološki pridelavi. Je osnovno naravno gnojilo, saj deževniki ustvarjajo večji del rodovitnih tal, ko rastlinske ostanke v simbiozi z bakterijami predelajo v rodoviten humus poln bakterij, hranil, huminskih in fulvinskih kislin

Gnojilo deževnikov, ki se prideluje 6-8 mesecev, kateremu se odstrani deževnike, posuši v tračni

sušilnici s suhim zrakom, preseje in zmeša z zeolitom, da se ga aktivira in čez najmanj tri dni doda

glino, da se zdrobi in granulira. Pripravljen humusno glineni drobir se doda rastni mešanici.

 

100 % NARAVNO BIOLOŠKO GNOJILO

 Proizvod rdečih deževnikov

100% organsko gnojilo, proizvod rdečih deževnikov. Pridelano iz hlevskega gnoja, slame, listja z dodatkom agrooglja. Vsebuje vsa makrohranila in večino mikrohranil

-povsem organsko, uravnoteženo gnojilo, brez vonja z visokim mikrobiološkim potencialom.

-pospešuje rast  in cvetenje ter rast plodov.

-učinkuje hitro in z zakasnelim delovanjem organsko vezanih hranil.

-povečuje naravno odpornost rastlin na stres in bolezni

-Izravnava  pH vrednost tal.

-izboljšuje strukturo in rodovitnost tal.

-ne morete ga predozirati.

-uporaben za vse zelenjadnice, plodovke, zelišča  ter sadne in okrasne rastline

-NPK hranila niso vsa takoj dostopna ampak se sproščajo počasi s pomočjo mikroorganizmov v gnojilu, kar je za rastline boljše kot, da so vsa hranila dostopna naenkrat.

Zaradi naravnih surovin v tehnologiji pridelave, vsebnost hranil niha, glede na trenutno razpoložljive surovine in obdobje leta.

Sestava gnojila:

Dušik (N)             1,20 - 1,80 %

Fosfor (P)            1,30 – 1,90 %

Kalij (K)                 1,2 - 1,50 %

Kalcij (Ca)            3,00 – 4,50 %

Magnezij (Mg)   0,40-0,60 %

Organski Ogljik  20-30 %

C:N razmerje:  13-15:1

 

 

 

 

 

Uporaba:

Pri pripravi substratov in zemlje za presajanje: 10-25 % humusa dodamo pripravljeni zemlji ali substratu. Pri dodajanju v grede, humus dodajamo ob koreninsko grudo, lahko direktno do korenin, ali ga plitko vdelamo v območje rasti korenin. Pri dodajanju ga poskusimo plitko vdelati pod površino, ker vročina in UV-žarki ubijajo mikroorganizme v humusu in hranila slabše prehajajo v talni kompleks.

Osnovno gnojenje nepognojenih tal, dodajanje v gredicah:

                                                zelenjadnice: 0,25 – 0,40 l/m2                    zelišča: 0,35 – 0,50l/m2

                                                jagodičje: 0,40 – 0,60 l/m2                            sadje: 3,00 -6,00 l/sadiko

                                               plodovke: 0,50-1,00 l/m2                              korenovke: 0,20 – 0,30 l/m2

Dognojevanje rastlin se vrši mesečno: zelenjadnice, zelišča: 1-2 pesti na sadiko, jagode: 3-5 pesti na sadiko, grmi jagodičja: 1-2 l/sadiko, sadje: 2-4 l/drevo do 4m,  plodovke: 5-8 pesti na sadiko, korenovke: 0,2 l/m2

Balkonska korita, obešanke, posodovke: pri pripravi substrata ali zemlje za sajenje, šotni mešanici dodamo 25 % humusa deževnikov, težki zemlji pa 15 %. Dodajanje med sezono rasti 3-5 pesti na sadiko, mesečno.

Notranje lončnice: Pri sajenju, šotnemu substratu dodajte  20% humusa deževnikov. Pri dognojevanju dodajajte humus vsake tri mesece:

lonec 10 cm - 1 veliko žlico humusa

lonec 13 cm - 2 veliki žlici humusa

lonec 15 cm -3 velike žlice humusa

lonec 20 cm -6-8 velikih žlic

Za večje lonce uporabite sorazmerno večjo količino humusa. S humusom deževnikov ne morete pregnojiti rastlin, vendar ga ne priporočamo več kot 25 % v zemlji.

Če je sadilni lonec poln zemlje, se rastlino izlonči, previdno odstrani del vrhnje zemlje in po obodu koreninske grude ter  posadi nazaj v lonec in nato  doda humus deževnikov v priporočeni količini.

 

Proizvaja:

Humko, d.o.o., Bled

Sebenje 54, 4260 Bled

Proizvodnja: PODNART  33A, 4244 PODNART, Slovenija

Količina ob polnjenju 3 l